Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Heart fish

Löysin kirpputori reissulta (<-----toi on varmaan yhdyssana?!) Vietnamilaisen ruokakirjan. Ja koska tänään ei näkyisi miehiä talossa, olisi aika kokkailla. :)
Löysin kirjasta mielenkiintoisen Rapeat kalapyörykät ohjeen, jota halusin kokeilla, sillä olinhan juuri eilen ostanut kaupasta kaksi järjettömän kallista kuhafilettä (tyyliin 5,50 euroo tsipale).
Ah, mikä loistava tilaisuus päästää todellinen taito esille ja kokata kalliista kalasta gourmet ateria perheelle, joka varmasti arvostaisi sitä yhtä paljon kuin viime viikkoista pitseria annosta.

Valitettavasti jääkaapista ei löytynyt bataattia eikä tilliä, ja koska olin jo aloittanut homman tekemisen, niin jouduin taas hiukan soveltamaan... Jälleen kerran ruumiinosani toimivat ennen aivoja, mikä on jokseenkin katastrofaalista, ainakin mitä tulee kokkaamisen suhteen.
Korvasin siis bataatin porkkanoilla ja perunoilla, joista perunatkin loppuivat tavallaan kesken.

Onni onnettomuudessa vanhemmat asuvat lähellä, joten apukin löytyi läheltä. Ystävällisesti soitin äidille ja pyysin tuomaan puuttuvat ainekset. :) Tosin myöhäistähän se oli, sillä olin jo sekoittanut kalan ja muussatut porkkana perunat.
Koska nämä kalapyörykät eivät menneet millään tavalla putkeen, (niistä mitään palloja tullut, eivät ryökäleet pysyneet edes kasassa) päätin valmistaa valmiista massasta uuniruokaa. Valitettavasti valkoinen (ja ainut) uunivuokamme oli edelleen käytössä ja likainen (mähän en muuten tiskaa. Paitsi sitten ko o pakko) päätin käyttää leivonnassa ollutta sydämenmuotoista teflonilla päällytettyä vuokaa. :D

Lopputulosta en valitettavasti vielä osaa kertoa, sillä kesken kokkailun, päätin istua koneelle ja kertoa teille ihanat ruoanystävät, miten hienon kalapullaohjeen olen löytänyt. Ja miksi jälleen kerran, ei kannata soveltaa, vaan tyytyä siihen hyväksihavaittuun alkuperäiseen ohjeeseen.

Tässä teille ohje (huom.alkuperäinen ohje, mitään lisäämättä tahi poistamatta)

4 annosta
200 g bataattia
250 g ruodotonta valkolihaista kalaa (juu, kuha ei sitten oo ruodotonta)
1 1/4 dl maitoa
2 tomaattia (tarkottaa muute varmaa ihan normikokoisia, ei mini)
2 rkl vastasilputtua tilliä
suolaa
pippuria
2 munaa
2 rkl vietnamilaista kalakastiketta
100 g jauhoja
5 dl öljyä paistamiseen
vihreitä salaatinlehtiä

Kypsennä bataatit ja survo ne. Keitä kala kattilassa maidon seassa, noin 10 min. kaada maito pois ja muussaa kala. Kalttaa tomaatit ja poista kanta. sekoitat bataatit, kala ja tomaatit+ tilli. vatkaa munat ja kalakastike. Muotoile massasta pyöryköitä ja kääntele niitä ensin jauhoissa ja sitten munaseoksessa. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista kullanruskeiksi.

Sain aikaiseksi 4 palloa, jotka pysyivät kasassa vain vehnäjauhon ansiosta (todellakin juuri ja juuri).
Keittiö alkoi muistuttaa savusaunaa, haju oli kuin kalatehtaassa (joka on tulessa) ja hermot paloivat jo ekan palleron kohdalla, joten tuumasin, että pakkohan se kalamössö on jotenkin pelastaa, joten uunivuoka voisi tällä kertaa olla meidän sankarimme.
Laitoin uunin tulille, 200 asteeseen ja kalamässön siihen sydänvuokaan odottamaan. Seuraavaksi jännitys tiivistyy (ja toivottavasti myös se kalamössökin). Pelastaako sydänvuoka päiväni vai joudunko hyökkäämään kauppaan (ihanassa klo 16.00 ruuhkassa) ostamaan jotain ruoaksi haukuttua valmissafkaa, jotta perhe pysyy elossa?!

Vastauksen saatte seuraavassa kokkaustarinassa. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti