Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 29. elokuuta 2013

Jauhelihakastike extempore

Miäs toi kaupasta kotiin broikkujauhelihaa. -30 % tottakai, eli parasta ennen tänään.
Alkoi pieni neuvottelu (eli miäs ehdotti ja mä tyrmäsin) mitä valmistaisimme jauhelihasta.
Päätin tehdä jonkin sortin kastiketta. Tai ainakin paistaa, ennen kuin se jauheliha kävelee itse ulos kaapista. Tai alkaa kasvaa karvaa, kuten viimeksi uuniin unhoitetut valmis veneperunat. :D

Tässäpä ohje tuoreesta muistista.

400 g jauhelihaa (loppupeleissä varmaan ihan sama, mitä lihaa, kohan on jauhettu)
2 tl paprikajauhetta
2 tl sipulijauhetta
2 tl curryjauhetta
3 tl herbamare yrttisuolasekoitusta (A.Vogelin valmiste)
1 nuppu ja 2 isoa lehteä tuoretta basillikaa kasvihuoneesta
2 dl purkki paseerattu tomaattikastiketta (ihan mikä tahansa tomaattikastike soveltuu, vaikka ketsuppi)

Tulikohan jotain muuta? Nuo teelusikka määrät on sitten tuulesta temmattu. Mä mitään mittaa. Tunteella ne laitetaan, eli laita siis mielummin liian vähän ko liian paljo. Tiiät mitä tapahtuu, jos laitat liikaa. Ja jos et tiiä ni kokeilemallaha se selvijää. ;)

Ai niin, kurkuma meinas unohtuu. Eli kurkumaa tosi tosi paljon. Tai vähän, jos et tykkää, ei se oikeestaan sielä maistu miltään mut voimistaa kivasti keltasta väriä. Vai olikohan se kurkumaa?!? Oli se, joo.

Laita jauheliha pannulle ja ruskista melki kypsäksi. Mä laitoin tässä vaiheessa mausteet ja sitten vasta kastikkeen. Vois olla paree laittaa just toisinpäin. Kokeile sä kumpi on parempi. Ihan viimeiseksi sekaan laitetaan tuore käsin riivitty/revitty basillika, anna hautua vielä hetki joko ykkösellä tai sammuta liesi (aika fiksu ratkasu näin addille...) ja siirry tietokoneelle jumittaan tai surffaan.

Lisukkeeksi voi laittaa oikeestaan mitä vain. Paitsi ehkä kalaa. Koska meillä tämä onnistunut tuotos syödään vasta huomenna, se siirtyy jääkaappiin ja meillä on aikaa pohtia mitä muuta syömme tämän hienosti onnistuneen kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti