Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Maidoton ja gluteeniton mustikkapiirakka

Jatketaan samaa linjaa. Meillä perheessä on siis kaksi refluksikkoa ja maidottomalla + gluteenittomalla ruokavaliolla ollaan saatu pidettyä tämä tyhmä sairaus kurissa. Refluksi on kyllä ihan pöljä kaveri, rajoittaa elämää joskus liiankin kanssa. Voin kertoa, että ravintolareissut ovat joskus ihan sieltä ja syvältä. Eräänkin kerran sain ravintolassa kuivaa kanaa ja pelkkiä ranskalaisia!!
Noh, itse kun tekee niin tietää mitä saa. Ainakin useimmiten. :D

Pakastimessa on yhä paljon kaikkea, erityisesti marjoja ja pakastettua mehua. Halusin kokeilla tällä kertaa gluteenitonta (ja maidotonta) mustikkapiirakkaa, koska tiesin, ettei kukaan meidän perheessä syö kiisseleitä eikä tuota mehujäätelöä viitsi joka päivä tehä.

Pitäisi varmaan jo huolestua. Tämäkin tuulesta temmattu resepti osoitti olevansa toimintakykyinen ja mustikkapiirakka hävisi pöydästä nopeammin kuin puolalainen katukauppias!! Ehdin itse jopa maistaa yhden palasen. :D

Tässäpä ensin resepti.

1 muna
3/4 dl sokeria
1½ dl kauramaitoa
½ dl oliiviöljyä
½ dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria (kyllä, yksi ruokalusikallinen!!!)
2 dl sunnuntai gluteeniton jauhoseos
2-3 dl sulatettua mustikkaa (kaada neste johonkin muualle, ei taikinaan!)

Ja valmista näin:

1. Riko muna ja heitä sekaan sokeri. Vatkaa vaahdoksi.
2. Lisää kauramaito ja oliiviöljy.
3. Sekoita jauhot + leivinjauhe ja lisää hiljalleen maitoöljyseokseen. Ai niin, lisää myös vaniljasokeri!
4. Kaada taikina pieneen vuokaan (meillä käytössä tuollaisia alumiinisia vuokia) ja lisää päälle varovasti mustikat. Ne saa upota sinne, niinku titanic.

200 astetta alimmalla tasolla ja 20-30 min. Lopuksi, kun olet ottanut piirakan pois uunista ja se on vähän jäähtynyt, heivaa tomusokeria pinnalle.

Mustikkapiiralla odottaa uunia. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti