Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Gluteeniton yrttileipä

Kesä on mennyt siivillä eikä meikäläistä ole pahemmin näkynyt keittiössä. Paitsi ehkä syömässä. Tämä refluksi on laittanut ruokavalion uuteen uskoon ja toistaiseksi se on riittänyt pitämään oireet kurissa.

Olen aina ollut huono leipoja ja tämänkertainen yritys oli huippusuoritus heti ensimmäisellä kerralla.
Yrteiksi valitsin nokkosta ja poimulehteä, kumpaakin löytyy vielä varastosta vaikka kuinka ja paljon!
Leipäohjeen vetäisin taas ilmasta, kuten tavallista. Pieni pelko perseessä oli, tuleekohan tästä mitään, kun taas soveltaa. :D

Tässäpä tämä ohje heti alkuunsa (kyseessä siis vuokaleipä)

5 dl kauramaitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ dl maissijauhoja
1 dl semper fin mix-jauhoseos
1 dl Sunnuntai gluteeniton jauhoseos
½ dl murskattuja yrttejä
½ dl oliiviöljyä
1 pussi kuivahiivaa

Kuinka valmistat?

1. kuumenna kauramaito 42 asteeseen, sekoita hiiva, sokeria ja suola joukkoon.
2. sekoita jauhot keskenään ja varovasti kaada öljy + jauhot kauramaidon sekaan.
3. murskaa yrtit ja lisää taikinaan pieninä annoksina.

Tärkeää: oikeanlainen vatkaus ja muokkaus. Älä käytä vatkainta kuin vähän aikaa ja leivo leipäainesta käsin. Itselläni on tietty tekniikka, jonka opin pitseriassa. Sitä nyt on vähän vaikea selitellä näin sanoilla ja kuvakaan ei kerro kaikkea. Lupaan joskus näyttää sen videolla! :)

                     Valmis taikina odottaa uunia. Päällä vielä seesaminsiemeniä.

                                 Valmis paistettu leipä!

             Kyllä siinä oli mies ihmeissään, kun kerroin tehneeni ihan itse SYÖTÄVÄÄ leipää! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti