Tunsin itseni kovin itsevarmaksi onnistuiden vanukkaiden teon jälkeen ja innostuin kovasti tästä reseptistä. Ja kuvakin oli niin herkullisen näköinen (tämä respa bongattu Jamielta).
Noh, meillähän ei tietystikään ollut vaniljatankoa vaikka kuinka pengoin maustekaappia. Lohdukkeeksi löysin kuitenkin vanilliinisokeria. Close enough. :)
En halunnut myöskään tehdä vihreän teen makuista pannacottaa vaan himosin kasvimaalla kasvavia minttuja, minttuja siis hakemaan. Voin kuulkaas kertoa, ettei menny ihan niinku piti. :D
Douple cream on tod.näk.vaahdotettu kerma. Arvatkaas kuka muisti moisen valmistusvaiheessa?! No todellakaan en muistanu. Meikäläisen pannacotta pysyi kasassa pakastuksen voimalla...
Nooh.... kerrankos sitä tapahtuu. Tässäpä teille muunneltu resepti ihkusta herkusta;
1 dl maitoa (rasvaisinta mitä löytyy)
2 tl vanilliinisokeria
3,5 dl vaahdotettua kermaa (ei siis suoraan purkista, niinko mä)
1 ½ liivatelehteä
70 g tomusokeria
100 g tummaa suklaata
2 nippua minttua (revi lehdet ja murskaa niitä hellästi käsissä)
Teeppä näin:
Ota kattila (meitsi otti pannun, kun muita ei ollu puhtaana) ja lisää sinne maito ja "murskatut" mintut ja vanilliinisokeri. Lämmitä seosta n.10 minuttia, ei silleen, et maito palaa pohjaan. ;)
Laita liivatelehdet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Ota pannu liedeltä ja anna hetki jäähtyä. Purista liika vesi pois liivatelehdistä ja lisää ne maitoseokseen. (ai niin, poista ne mintut sieltä eka!!)
Sekoita tomusokeri vaahdotettuun kermaan ja sekoita yhteen vaahdotettu kerma ja pannussa jäähtyvä maitoseos. Kaada seos metallisiin kuppeihin (tai niihin himskatin cappucinokuppeihin, joita meillä ei edelleekään ole!) ja laita jäähtymään ainakin tunniksi jääkaapiin (tai mun tapauksessa pakastimeen, koska unohdin vaahdottaa kerman...).
Sulata suklaa vesihauteessa (jos suklaa on liian tahmeaa, voit lisätä sinne hieman vettä tai maitoa). Ota valmiit pannacotat jääkaapista, kumoa ne lautaselle ja lisää suklaata joko päälle tai viereen lautaselle. Tarjoile ja nauti. :)
No ei menny ihan ohjeen mukaan.... minttua tuli laitettua ehkä turhan anteliaalla kädellä ja mielestäni sokeriakin oli liikaa (imelää yök). Arvoisa raati (kakarat) arvosteli ehkä hiemankin kärkkäästi. (esikoiselle riitti pelkkä haistaminen-----> karmeaa moskaa. Kuopus veti naamariinsa 1½ kuppia, jonka jälkeen totesi, että oksettaa....) Itse sain maisteltua yhden kupillisen ja se riitti. Tästä makeasta ällötyksestä tuli kyllä kerrassaan huono olo (liikaa sokeria). Seuraavalla kerralla saamme kyllä huoletta tiputtaa tomusokerin pitoisuutta (sekä vähentää minttua). :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti