Mä tyksin kovasti gluteiinittomista ruuista. Erityisen paljon tykkään tehä muffineita. Ne harvoin epäonnistuu mutta useimmiten kyllä palavat. (tasapaino tässäkin hommassa....) :D
Tänään tein lakkamuffineita, ihan vaan siks, ettei kersoille kelvannut mun tekemä lakkakiisseli. Pakkohan se o johki survoo, ku ei viittis ruokaa heittää poiskaan. Toinen vaihtoehto ois ollu tehä siittä kiisselistä jäämehuja. Johan ois uponnut kersoihi ko vanhaan mummoon.
Nonni, piteimmittä puheitta, tässäpä teille tuulesta temmattua respaa.
2 munaa
½ dl sokeria (voit toki korvata millä tahansa makeutusaineella, jos siltä tuntuu)
2½ dl mantelijauhoo (en tyksi kookosjauhoista, yök)
2 tl leivinjauhetta (ei se oo nii nuukaa, jos meneeki vaik 3 tl)
vaniljasokeria tuurilla ja taidolla, eli sopivasti
Kiisseli:
jonkun verran vettä ja sekaan epämääräisen paljon lakkoja, kiehauta ja soseuta. Siivilöi, jos et tykkää sattumista. Lisää lakka"mehuun" 2-3 rkl perunajauhoja, keiton kiehuessa. Anna jäähtyä, makeuta tarvittaessa.
Vatkuloi munat ja sokru sekasi. Ai niin, meinas unhoittua, n. 50-100 g sulaa voita. Lisää jauhot, ja muut kuiva-aineet sinne munavaahtoon niin, että välillä ripottelet jauhoi ja sit perrään voisulaa. Jatka tätä, kunnes molemmat ainehet loppuu. :)
Lisää lopuksi kiisseli. Jestas, mistäs mää ny tiiän paljonko sitä sinne meni?! Sanotaanko, että tarpeeks. :D Jos ny ihan lonkalta vetäsen ni varmaan ainaskii 3 desii, ellei peräti enempi.
Sitte vaan uunia tulille, about 175-200 astetta ja uunin keskitasossa n. 15 minsaa. Muista, että kullanruskea ei ole sama kuin palaneen ruskea!
Anna jäähtyä ja tarjoile. Jos mukulat suostuupi sitä syömään, ni huoletta voit tarjota vaik naapurin tädille. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti