Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 15. marraskuuta 2014

Myrkylliset muffinsit

Ei. Eivät nämä oikeasti mitään myrkytettyjä ole. Vaikka meikäläisen tapauksessa niin voisi olla. :D
Nämä muffinsit ovat kahden eri reseptin sekoitus. Ja löytyyhän joukosta myös omia pieniä älynväläyksiäkin.

Kaikki alkoi siitä, että huomasin mascarponetuorejuuston lähestyvät parasta ennen-päiväystään. Piti äkkiä keksiä kohde, mihin tunkea tätä kallisarvoista ainetta. Hätäpäissäni päätin sekoittaa vispikerman ja mascarponejuuston keskenään ja tunkea koko komeuden takaisin jääkaappiin, kunnes keksisin mihin käyttäisin sekoituksen.

Päätin googlettaa perusmuffinssien ohjeita ja päädyin randomisti ensimmäisen ohjeen kohdalle.
Samalla tsekkasin Jamien sivut ja päädyin muutamaan mielenkiintoiseen ohjeeseen.
Tällä kertaa päätin antaa periksi ja hyväksyin, että tänään syötäisiin myrkkyä urakalla; sokeria (valkoista), vehnäjauhoja ja väriaineita.

Tässäpä teille muunneltu (mutta kerrankin onnistunut) ohje:

Muffinsit:

3 kananmunaa (luojan kiitos, ettei tarvinnut enempää sillä tähän menikin ne viimoset munaset)
1½ sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta (hahaa, kerrankin mittasin!!)
1 dl maitoa (kerma oli loppu)
50 g voita (hifistelin ja käytin tarkkaa vaakaa, joka siis punnitsee jopa yhden hiuksen)
no nyt tulee se paha kohta: Epämääräinen arvioitu määrä maapähkinävoita 2 rkl?!

Maapähkinä oli äkillinen aivopieru, jota halusin ehdottomasti tunkea näihin muffinseihin.

Päällyste:
250 g mascarponetuorejuustoa
2 dl vaahdotettua vispikermaa
3-4 rkl mansikkatomusokeria

Sulata voi kattilassa. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Mittaa erilliseen astiaan leivinjauhe ja vehnäjauhot. Kaada jauhot, maito ja sulatettu voi varovasti munasokeriseokseen.
Lopuksi maapähkinävoi (jos oot pähkinäallergikko, ni kandee jättää ne maapähkinävoit sikseen!)
Sekoita sopivaksi mössöksi ja kaaviloi taikinaa muffinssikuppeihin/vuokiin.
Nyt tuleekin se hauska kohta. Jos haluat 12 kpl muffinsseja, täytä kupit ihan piripintaan. Jos taas haluat 24 kpl, niin kauhase taikinaa kuppiin vain puolilleen.
Uuni päälle semmoset 200 astetta, riippuen uunista ja sen lämmityskyvystä, anna muffinsien olla uunissa 10-15 minuuttia.

Sitten otetaan se eilispäivänen päällyste ja valkataan sopiva väriaine. Lappaa värillinen mössö pursotuspussiin ja koristele jäähtyneet muffinsit mielesi mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti